Τεχνογνωσία

Τεχνογνωσία

ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Με μερίδιο αγοράς άνω του 52%, η AIXAM είναι η αναφορά στον κλάδο της για σχεδόν 40 χρόνια, τόσο για ιδιωτικά οχήματα (γκάμα AIXAM) όσο και για εξαιρετικά ελαφριά οχήματα κοινής χρήσης (σειρά AIXAM PRO). Η εταιρεία διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο διανομής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη: 130 αντιπρόσωποι στη Γαλλία και 600 κατανεμημένοι σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Από το 1986 έως το 2002, η παραγωγική ικανότητα AIXAM-MEGA υπερτριπλασιάστηκε φτάνοντας το ρεκόρ των 15.500 οχημάτων το 2007. Το 2009, η AIXAM-MEGA επλήγη από την οικονομική κρίση και σταθεροποίησε την παραγωγή στις 11.200 μονάδες, ανεβάζοντάς την σε περίπου 12.000 τα χρόνια που ακολούθησαν. Το 2021, το απόλυτο ρεκόρ σημειώθηκε σε πάνω από 16.100 οχήματα που παράγονται κατά τη διάρκεια του έτους.

Το 2020, η AIXAM-MEGA θα έχει παράγει πάνω από 300.000 οχήματα.

100% ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Με έδρα την περιφέρεια Auvergne Rhône-Alpes της Γαλλίας από την ίδρυσή του, ο κατασκευαστής απασχολεί 250 υπαλλήλους κατανεμημένους σε δύο εγκαταστάσεις παραγωγής: τα κεντρικά γραφεία και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Aix-les-Bains στη Savoie (73) και 4 άλλες γραμμές παραγωγής και συναρμολόγησης που βρίσκεται στο Chanas in Isère (38). Πάνω από 15.500 οχήματα μπορούν να παράγονται, να συναρμολογούνται και να ελέγχονται σε αυτά τα εργοστάσια κάθε χρόνο.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καινοτομία κινητήρα, αεροδυναμική, ανακύκλωση… Από την ίδρυσή της, ο σεβασμός στο περιβάλλον ήταν ένα σημαντικό ζήτημα για τη μάρκα AIXAM. Κάθε κινητήρας είναι οικονομικός σε καύσιμο και υποδειγματικός όσον αφορά τη ρύπανση:

  • οχήματα εσωτερικής καύσης που εκπέμπουν μόνο 80 g/km CO2  (3,1 L/100 km)
  • Τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς

Επιπλέον, η αεροδυναμική συμβάλλει επίσης σε αυτήν την οικολογική δέσμευση, η οποία καταλήγει στην επεξεργασία απορριμμάτων, καθώς κάθε όχημα AIXAM είναι 100% ανακυκλώσιμο!

ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Η επωνυμία AIXAM-MEGA εκπροσωπήθηκε στους αγώνες αυτοκινήτου για πάνω από δύο δεκαετίες, χάρη στο πάθος και τη γεύση για μηχανικούς υψηλών επιδόσεων.

Το off-road coupé MEGA Track GT, το MEGA Glace που κέρδισε τρία Trophies Andros από το 1992 έως το 1999, το MEGA Desert που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Dakar 2000 με τον Stephane Peterhansel στο τιμόνι... Η ομάδα MEGA σχεδίασε, ανέπτυξε, κατασκεύασε και αγωνίστηκε αυτοκίνητα με διεθνούς φήμης οδηγούς (Alesi, Belmondo,…) σε διάφορες εκδηλώσεις και με επιτυχία.

Οι δεσμεύσεις αυτές σταμάτησαν στις αρχές του 2000 ως συνέπεια των στρατηγικών επιλογών της AIXAM-MEGA. Ωστόσο, με την φιλοσοφία των αγώνων αυτοκινήτων να είναι μόνιμα ριζωμένη στην εταιρεία, το MEGA συμμετείχε για άλλη μια φορά στο Andros Electric Trophy του 2010 καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο βάθρο.