Αρχική σελίδα > After-sales > Γνήσια ανταλλακτικά Aixam

Γνήσια ανταλλακτικά Aixam

Όλα τα μέρη του οχήματός σας υπόκεινται σε περιορισμούς και υψηλές θερμοκρασίες. Τα γνήσια ανταλλακτικά Aixam έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται σε ακραίες συνθήκες.

Για να μπορείτε να οδηγείτε το Aixam σας με απόλυτη σιγουριά, τα 7.000 γνήσια ανταλλακτικά μας έχουν όλα περάσει αυστηρές δοκιμές και έχουν πιστοποιηθεί και εγκριθεί ειδικά για το μοντέλο σας.

Η επιλογή του γνήσιου ανταλλακτικού Aixam εγγυάται:

Τέλεια ρύθμιση

Υλικά υψηλής ποιότητας

Αποδεδειγμένα πρότυπα ασφαλείας

Αξιοπιστία κινητήρα

Ανθεκτικότητα των ανταλλακτικών (φρένα, φίλτρα κ.λπ...)

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ

Ένας ολόκληρος κόσμος τίθεται σε κίνηση όταν βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι του Aixam σας. Ενώ χρησιμοποιήτε το όχημά σας, τα τακάκια των φρένων σας, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά, επιτυγχάνουν υψηλή θερμοκρασία. Το ίδιο με το φίλτρο λαδιού σας που καθαρίζει μεγάλες ποσότητες λαδιού για να εξασφαλίσει τη λίπανση και την προστασία του κινητήρα σας μέχρι το επόμενο σέρβις.

Η ποιότητα των ανταλλακτικών επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της οδήγησής σας. Το σέρβις και η αντικατάσταση των ανταλλακτικών σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητες για την εγγύηση της καλής λειτουργίας του Aixam σας, αλλά κυρίως για την εγγύηση της ασφάλειάς σας. Τα γνήσια ανταλλακτικά Aixam είναι τα μόνα που έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί ειδικά για το όχημά σας και πρέπει να είναι η μοναδική σας επιλογή.

Εμπιστευόμενοι έναν εγκεκριμένο τεχνικό για το σέρβις του Aixam σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το όχημά σας θα παρέχει πάντα βέλτιστη απόδοση με απόλυτη ασφάλεια, ανεξάρτητα από τη φθορά της καθημερινής χρήσης.


Φίλτρο αέρα

Φίλτρο αέρα

Προστατέψτε τον κινητήρα σας και αφήστε τον να αναπνέει με ένα αυθεντικό φίλτρο αέρα.

Το φίλτρο αέρα βοηθά στην αποφυγή της διείσδυσης πιθανών ξένων σωμάτων, όπως σκόνης ή βρωμιάς στον κινητήρα, τα οποία θα μπορούσαν να του προκαλέσουν μη αναστρέψιμη ζημιά ή να είναι επιβλαβή για τον χώρο του κινητήρα. Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια μπορούν επίσης να εισχωρήσουν στο λάδι κινητήρα με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά άλλων βασικών εξαρτημάτων. Το φράξιμο του φίλτρου έχει επίσης ως συνέπεια τη μείωση της ροής του αέρα, επομένως αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Τα γνήσια φίλτρα αέρα Aixam επιτρέπουν τη διατήρηση της σωστής ροής αέρα σε όλες τις περιστάσεις, σε αντίθεση με ορισμένα μη γνήσια φίλτρα που διατίθενται στην αγορά. Προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη απόδοση του κινητήρα, κάθε φίλτρο έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη ρύπανση, την κατανάλωση και να αυξάνει την αντοχή του κινητήρα.

Φίλτρο λαδιού

Φίλτρο λαδιού

Το φίλτρο λαδιού καθαρίζει το λάδι που κυκλοφορεί στον κινητήρα. Εάν το φίλτρο λαδιού δεν αλλάζεται τακτικά, μπορεί να φράξει από ακαθαρσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κακή λίπανση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ανθεκτικότητα του κινητήρα.

Μια σύγκριση της διάρκειας ζωής πολλών φίλτρων λαδιού έδειξε ότι το αρχικό φίλτρο λαδιού διαρκεί περισσότερο από τα μη γνήσια φίλτρα. Τα γνήσια φίλτρα λαδιού προσαρμόζονται τέλεια στα διαστήματα σέρβις που καθορίζονται από την AIXAM.

Η διαφορά τιμής μεταξύ ενός γνήσιου φίλτρου λαδιού και ενός μη γνήσιου φίλτρου λαδιού είναι μόνο λίγα ευρώ. Αντίθετα, η τιμή για έναν νέο κινητήρα σε περίπτωση βλάβης από κακή λίπανση φτάνει τα πολλά χιλιάδες ευρώ.

Φίλτρο πετρελαίου

Φίλτρο πετρελαίου

Αυτό το φίλτρο χρησιμεύει για την εξάλειψη των σωματιδίων που βρίσκονται στο καύσιμο ντίζελ καθώς και για το φιλτράρισμα του νερού που περιέχεται στο καύσιμο.

Η μηχανική αντλία ψεκασμού καυσίμου που είναι εξοπλισμένη σε όλους τους κινητήρες ντίζελ είναι ένα βασικό μέρος που απαιτεί ρυθμίσεις υψηλής ακρίβειας. Οι αφιλτράριστες ακαθαρσίες ή το νερό στο σύστημα μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες. Επομένως, συνιστάται η αλλαγή αυτού του φίλτρου κάθε 5.000 km.

Επιπλέον, ένας εγκεκριμένος τεχνικός της Aixam θα πρέπει να πραγματοποιήσει την αντικατάσταση, καθώς η επέμβαση απαιτεί ενδελεχή μηχανική γνώση. Περιλαμβάνει ένα ανταλλακτικό ζωτικής σημασίας για την υγεία του κινητήρα σας.

Αμάξωμα

Αμάξωμα

Επιμείνετε στα γνήσια ανταλλακτικά Aixam, η χρήση άλλων ανταλλακτικών θα καταστήσει το όχημά σας λιγότερο ανθεκτικό σε κραδασμούς.

Από το 1988 ολόκληρη η γκάμα μας υποβάλλεται σε αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας: μετωπικά, πλευρικά και οπίσθια crash test.

Συχνά συγκρίνουμε γνήσια ανταλλακτικά Aixam με υπάρχοντα μη γνήσια ανταλλακτικά κατά τη διεξαγωγή δοκιμών κραδασμών.

Σύμφωνα με τις συστάσεις μας, το αμάξωμα της Aixam πρέπει να μπορεί να αντέξει κρούση 50 joules (πτώση κυλίνδρου διαμέτρου 5 kg 80 mm από ύψος 1 μέτρου).

Δοκιμή σε θερμοκρασία δωματίου 23°: απομίμηση σε μαύρο, πρωτότυπο μέρος σε λευκό

Test 23 degrés

Δοκιμή σε χαμηλή θερμοκρασία -15°: απομίμηση σε μαύρο, πρωτότυπο μέρος σε λευκό

Test -15 degrés

Συνοψίζοντας, τα μη γνήσια εξαρτήματα παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο για την ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, υπό το φως των δοκιμών κραδασμών που πραγματοποιήθηκαν και των (προαναφερθέντων) αποτελεσμάτων, μπορούμε να δούμε ότι τα μη γνήσια δείγματα σπάνε και μπορεί να αντιπροσωπεύουν σοβαρή απειλή σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ορισμένα μη γνήσια εξαρτήματα που φαίνονται πανομοιότυπα σε σχήμα διαφέρουν ουσιαστικά από τα γνήσια ανταλλακτικά μας, ιδίως όσον αφορά τις γωνίες και τις αιχμηρές άκρες. Αυτά τα μέρη μπορεί να έρθουν σε επαφή με πεζούς προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό. Επιπλέον, η παραποίηση/απομίμηση τιμωρείται από το νόμο (τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 300.000 ευρώ), χρησιμοποιώντας αυτά τα εξαρτήματα μπορεί επομένως να καταστήσει το όχημά σας ακατάλληλο για κυκλοφορία.

Τα γνήσια ανταλλακτικά AIXAM έχουν διαστάσεις και κατεργασία μεγάλης ακρίβειας. Η ποιότητα αυτών των εξαρτημάτων παρέχει τη βέλτιστη συναρμολόγηση που εγγυάται την αξιοπιστία του οχήματός σας, αυτό δεν συμβαίνει με τις απομιμήσεις.

Για την άνεση και την ασφάλειά σας καθώς και άλλων χρηστών του δρόμου, χρησιμοποιείτε μόνο ανταλλακτικά AIXAM.

Ιμάντες

Ιμάντες

Ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του οχήματος.

Οι γνήσιοι ιμάντες Aixam έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μέγιστη αντοχή και ανθεκτικότητα και αντιστοιχούν στο όχημα στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθούν. Χρησιμοποιούν τα καλύτερα δυνατά υλικά που διατίθενται στην αγορά για να αυξάνουν συνεχώς την αντοχή τους.

Μπορεί να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες εάν η ποιότητα του ιμάντα είναι κατώτερη από την αρχική, όπως σχίσιμο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ζημιά σε ολόκληρο το σύστημα μετάδοσης.

Σχεδιασμός υλικών για αυξημένη μακροζωία:

Οι ιμάντες της Aixam έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένες δοκιμές, τα υλικά και το μήκος και το πλάτος της ζώνης έχουν επιλεγεί ειδικά για να αυξήσουν την ανθεκτικότητα. Το μπροστινό άκρο του ιμάντα σε συνδυασμό με μια μικρή τροχαλία παρέχει πολύ καλή ευελιξία και υψηλή αντοχή στις θερμοκρασίες.

Τα εξαρτήματα των αρχικών ιμάντων έχουν αναπτυχθεί με στόχο την υψηλή αντοχή στην τριβή και τη βέλτιστη αντοχή. Επομένως, ένας γνήσιος ιμάντας επιτρέπει βελτιωμένη διάρκεια ζωής του κιβωτίου ταχυτήτων και μείωση της κατανάλωσης και της ρύπανσης μέσω της μειωμένης τριβής.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Κιβώτιο ταχυτήτων

Τα κιβώτια ταχυτήτων έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τα μοντέλα μας και περιλαμβάνουν εξαρτήματα που απαιτούν προσαρμογές μεγάλης ακρίβειας. Εκτός από ζωτικής σημασίας μέρη για τη λειτουργία του οχήματός σας, αποτελούν στοιχεία ασφαλείας που δεν πρέπει να παραβλέπονται.

Μετά τον κινητήρα αυτά είναι τα πιο σύνθετα μέρη του οχήματός σας. Επομένως απαιτούν συντήρηση με το ψυγείο λαδιού κιβωτίου ταχυτήτων που έχει επιλέξει η Aixam και γνήσια ανταλλακτικά. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται τακτική συντήρηση από εγκεκριμένους επισκευαστές της AIXAM. Αυτό θα σας επιτρέψει να παρατείνετε τη μακροζωία του οχήματός σας και να εξοικονομήσετε κόστος συντήρησης.

Φρένα

Φρένα

Γνήσια τακάκια: μην συμβιβάζεστε όσον αφορά την ασφάλεια.

Τα αυθεντικά τακάκια φρένων Aixam έχουν αναπτυχθεί ειδικά για κάθε μοντέλο της σειράς για να παρέχουν βέλτιστη απόδοση πέδησης και ισορροπία πλαισίου. Αντίθετα, μη γνήσια τακάκια φρένων έχουν αναπτυχθεί για τοποθέτηση σε διάφορα οχήματα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στην απόδοση του συστήματος πέδησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κάνετε σε καμία περίπτωση συμβιβασμούς με την ασφάλεια εάν επιλέξετε τα αυθεντικά τακάκια.

Σε σύγκριση με άλλα τακάκια φρένων στην αγορά, τα αυθεντικά τακάκια φρένων Aixam έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν πολύ ακριβείς προδιαγραφές καθώς και έναν ορισμένο αριθμό περιορισμών:

  • Βέλτιστη απόδοση πέδησης
  • Μακροζωία των δίσκων των φρένων
  • Πιο αργή φθορά
  • Μειωμένο κόστος συντήρησης
  • Μειωμένη εκπομπή ρυπογόνων σωματιδίων

Γνήσια ανταλλακτικά Aixam: η ασφάλεια πρώτα!

Μπουζί και μπαταρία

Μπουζί και μπαταρία

Οι κινητήρες ντίζελ είναι μερικές φορές δύσκολο να ξεκινήσουν την κρύα εποχή.

  • Το κρύο προκαλεί απώλεια ισχύος στην μπαταρία
  • Η θερμότητα που παράγεται από τα μπουζί δεν επαρκεί για την εκκίνηση του κινητήρα
  • Συχνά υπάρχει έλλειψη της απαραίτητης θερμότητας στους θαλάμους καύσης
  • Χωρίς εισροή θερμότητας, το μείγμα καυσίμου/αέρα δεν φθάνει τις απαιτούμενες θερμοκρασίες

Συνοπτικά, δεν είστε εσείς που αποφασίζετε εάν το όχημά σας ξεκινά ή όχι.

Οι κινητήρες ντίζελ είναι μερικές φορές δύσκολο να ξεκινήσουν την κρύα εποχή. Η μπαταρία επηρεάζεται άμεσα από μια σειρά μεταβλητών (συνθήκες οδήγησης, ενεργοποίηση ηλεκτρικού εξοπλισμού...).

Σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις (π.χ αν οδηγάτε με ταχύτητα κάτω των 10 km/h), η μπαταρία δεν θα επαναφορτιστεί μέσω της κανονικής λειτουργίας του οχήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση είναι επιτακτική ανάγκη να συνδέσετε την μπαταρία σε φορτιστή που μπορείτε να αγοράσετε από τον διανομέα AIXAM.

Εάν θέλετε να φορτίσετε την μπαταρία σας, πρέπει να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο και να εκτελεστεί σε αεριζόμενο δωμάτιο χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο φορτιστή.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε όλα τα βύσματα ακόμα και αν μόνο ένα είναι ελαττωματικό, προκειμένου να αποφευχθεί η ανισορροπία μεταξύ των κυλίνδρων κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Απαιτείται παρέμβαση με τα βύσματα όταν το όχημα έχει προβλήματα εκκίνησης στο κρύο. Η δυσκολία εκκίνησης μπορεί να είναι σημάδι ότι οι προθερμαντήρες έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειάς τους. Συνιστάται να κάνετε διαγνωστικό έλεγχο σε εγκεκριμένο επισκευαστή AIXAM.